Barnebymarsjen

1 av 10 barn har mistet eller står i fare for å miste omsorgen fra sin familie. De trenger et trygt hjem. 

Barnebymarsjen er et familiearrangement, som organiseres av frivillige for SOS-barnebyer. Marsjen er 2 - 3 km lang, med varierte aktiviteter og underholdning for små og store langs løypa og i målområdet.

 

Bli med på Barnebymarsjen!

Hva er Barnebymarsjen?

Over 200 millioner barn, hvert tiende barn i verden, mangler eller står i fare for å miste omsorg. Vi arrangerer Barnebymarsjen fordi vi må ta vare på alle ressurser som bor i barn. Vi må vise at vi bryr oss. Barnebymarsjen er en familiedag der barn og voksne går sammen for at barn skal få en familie, omsorg og et trygt hjem. Barnebymarsjen startet i Stavanger i 2013. Året etter ble marsjen arrangert i 7 byer og siden da er det blitt et årlig arrangement i flere byer i Norge. Det er de frivillige for SOS-barnebyer som organiserer arrangementet i sine byer.

Hva bidrar jeg til ved å delta?

Ved å delta på Barnebymarsjen engasjerer du deg for barn uten omsorg. Ved å betale et kontingent bidrar du til at flere barn får en familie og en trygg oppvekst med god omsorg, en utdanning og helsetilbud. Innsamlede midler går til SOS-barnebyers programmer i de landene de respektive frivilliggruppene støtter. 

Kan jeg være med å arrangere?

Klart du kan! Å være frivillig for SOS-barnebyer er lærerikt, sosialt og personlig givende. Du kan bidra med å spre plakater, rigge, rydde, og hjelpe til med aktiviteter som ansiktsmaling og rebusløp på dagen. Inviter gjerne med deg en venn, skolekamerat, kollega eller nabo!

Følg Barnebymarsjen!

Følg gjerne Barnebymarsjen på Facebook for å få siste oppdateringer om arrangementet. Her kan du også se bilder fra tidligere år. Vi vil gjerne også se deres bilder fra dagen! Last opp bilder fra løypa og andre aktiviteter på Facebook og Instagram, og tagg bildet med #barnebymarsjen og byen du går i.