Barn setter spor – gå for gull

«Barn setter spor» handler om å gi barn i Norge muligheten til å sette spor i andre barns liv. Det handler om å gi barn i alle deler av verden muligheten til en bedre fremtid, og ikke minst håp.

«Barn setter spor» er et samarbeid mellom OBOS, Skiforeningen og SOS-barnebyer.

- Barna er fremtiden. Vi er helt avhengig av dem, og derfor er det så viktig at vi gir barn over hele verden de forutsetningene og mulighetene som de har krav på for å bli en god og helt nødvendig bidragsyter i samfunnet. Konseptet «Barn setter spor» handler om å gi barn i Norge muligheten til å sette spor i andre barns liv. Det handler om å gi barn i alle deler av verden muligheten til en bedre fremtid, og ikke minst håp. Det har kanskje aldri vært viktigere enn akkurat nå, sier Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer.

Barna har gått 30 ganger rundt ekvator

Skiforeningens distansekort har i mange år vært en viktig motivasjon for tusenvis av barn på skitur med familien. De siste årene har skiglade barn gått nærmere 30 ganger rundt ekvator hver sesong. Det har generert flere millioner kroner til SOS-barnebyer. 

Tenk å ha muligheten til å forbedre et barns liv,
samtidig som man gjør noe gøy!

Prosjektet «Barn setter spor» førte til at OBOS bidro til å utvikle en digital versjon av det tradisjonelle distansekortet. OBOS har vært en partner av SOS-barnebyer siden 2004. I år vil OBOS bidra med inntil 1 million kroner til SOS-barnebyens arbeid – alt etter hvor mange kilometer som blir registrert via Distansekortappen.

To små gutter med alpinski og hjelm.
All skiaktivitet kan registreres i distansekortappen, også alpint og skileik.

Støtter andre barn

Noen barn er opptatt av å gå fort, noen av å gå langt. Andre vil helst bare vite «hvor laaaangt er det igjen», og «når er det paaaause». Uansett synes de aller fleste det er lettere å gå noen meter til, når skimerker av ulik valør blinker der fremme. Og vi tror at muligheten til å bidra til at andre barn får det bedre, også kan være en fin motivasjonsfaktor (i tillegg til løfte om kakao og noe godt å spise, selvsagt).

Liten jente på skitur i hagen, med løyper barna har tråkket selv.

Distansekortappen

Distansekortappen er gratis og det er lett å registrere barnas kilometer på ski. All skiaktivitet gjelder, også alpint og skileik.

Distansekortet følger selv med på hvilke merker barna oppnår. Hver gang et barn under 14 år har nådd et merke, gir OBOS en sum til SOS-barnebyer. 25 kroner for jern, 50 kroner for bronse, 75 kroner for sølv og 100 kroner for gull. 

Last ned appen for iPhone eller Android, ha det gøy i langrennsløypa, hoppbakken eller alpinanlegget og register aktiviteten i appen.

– Vi er stolte av at så mange barn går på ski for å hjelpe andre. Vi håper å få med oss enda flere i en vinter der Marka og nærturene blir viktigere enn noensinne, sier generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide.

Distandskort-appen følger selv med på hvilke merker barna oppnår. Hver gang et barn under 13 år har nådd et merke, gir OBOS en sum til SOS-barnebyer. Foto: Skiforeningen

Bakgrunn for «Barn setter spor»

Skiforeningens distansekort har i mange år vært en viktig motivasjon for tusenvis av barn på skitur med familien.

– Samarbeidet med OBOS og Skiforeningen gjør at barn i Norge kan være med å sette spor i andre barns liv. Korona-pandemien har dyttet enda flere familier mot stupet, og norske barn kan være med på å gi barn i alle deler av verden mulighet til en bedre fremtid, og ikke minst håp. Det har kanskje aldri vært viktigere enn akkurat nå, sier Sissel Aarak, generalsekretær i SOS-barnebyer.

Prosjektet «Barn setter spor» førte til at OBOS bidro til å utvikle en digital versjon av det tradisjonelle distansekortet. OBOS har vært en partner av SOS-barnebyer siden 2004. I år vil OBOS bidra med inntil 1 million kroner til SOS-barnebyens arbeid – alt etter hvor mange kilometer som blir registrert via distansekortappen.

God skitur! Gå for gull!

bilde

Gå for gull!