Barn setter spor – gå for gull

Last ned Distansekort- appen og registrer barnas skiaktivitet gjennom vinteren. Samtidig som barna opplever skiglede støtter de også SOS-barnebyers arbeid.

«Barn setter spor» er et samarbeid mellom OBOS, Skiforeningen og SOS-barnebyer. Hver gang barn under 14 år når et merke i distansekortappen, genereres det et bidrag fra OBOS til SOS-barnebyers arbeid for barn. 

Lett å registrere

Distansekort appen er gratis og det er lett å registrere barnas kilometer på ski. All skiaktivitet gjelder, også alpint og skileik. Distansekortet følger selv med på hvilke merker barna oppnår. Hver gang et barn under 14 år har nådd et merke, gir OBOS en sum til barnebyen, 25 kroner for jern, 50 kroner for bronse, 75 kroner for sølv og 100 kroner for gull.

Støtt andre (og drikk kakao)

Noen barn er opptatt av å gå fort, noen av å gå langt. Andre vil helst bare vite «hvor laaaangt er det igjen», og «når er det paaaause». Uansett synes de aller fleste det er lettere å gå noen meter til, når skimerker av ulik valør blinker der fremme. Og vi tror at muligheten til å bidra til at andre barn får det bedre, også kan være en fin motivasjonsfaktor (i tillegg til løfte om kakao og noe å godt å spise, selvsagt).

Distandskort-appen følger selv med på hvilke merker barna oppnår. Hver gang et barn under 13 år har nådd et merke, gir OBOS en sum til SOS-barnebyer. Foto: Skiforeningen

Så last ned appen for iPhone eller Android, ha det gøy i langrennsløypa, hoppbakken eller alpinanlegget og register aktiviteten i appen.

Bakgrunn for «Barn setter spor»

Skiforeningens distansekort har i mange år vært en viktig motivasjon for tusenvis av barn på skitur med familien. Prosjektet «Barn setter spor» førte til at OBOS bidro til å utvikle en digital versjon av det tradisjonelle distansekortet. OBOS har vært en partner av SOS-barnebyer siden 2004. I år vil OBOS bidra med inntil 1 million kroner til SOS-barnebyens arbeid – alt etter hvor mange kilometer som blir registrert via distansekortappen.

God skitur!

God skitur! Foto: Torunn W. Gilje