Å skrive et testament er å skrive seg inn i liv som skal leve videre. Tilgodeser du SOS-barnebyer med hele eller deler av arven, gjør du det lettere for foreldreløse og sårbare barn å skape seg en framtid.

Testamentariske gaver

Å skrive et testament er å skrive seg inn i liv som skal leve videre. Tilgodeser du SOS-barnebyer med hele eller deler av arven, gjør du det lettere for foreldreløse og sårbare barn å skape seg en framtid.

Hvorfor skal jeg tilgodese SOS-barnebyer i mitt testament?

Når du skriver et testamente, sikrer du at dine eiendeler og midler fordeles slik du ønsker. Ved å tilgodese SOS-barnebyer i testamentet, gir du en bedre framtid til noen som virkelig trenger det. Arven etter deg bidrar til å gi foreldreløse og sårbare barn en trygg oppvekst og en sikker framtid. 

Testamentariske gaver til SOS-barnebyer vil i sin helhet komme vårt arbeid for sårbare barn til gode. Testamentariske gaver kan omfatte kontanter, aksjer, fondsandeler, eiendommer og verdidokumenter.

Hva går pengene til? Les mer om SOS-barnebyers arbeid.

Hvordan skriver man et testament?

Det å skrive testament er enkelt. Du kan skrive det alene, men testamentet må undertegnes sammen med to vitner som ikke er tilgodesett i testamentet, for eksempel venner, kolleger eller naboer. I  testamentet skriver  du hva du ønsker skal skje med dine eiendeler etter at du har gått bort. Ektefelle og barn har rett til minstearv og pliktarv, resten kan du disponere over som du ønsker. Du kan velge å gi en større eller mindre del til SOS-barnebyer – hver eneste gave er veldig velkommen og bidrar til å gi barn en trygg framtid. Hvis du ønsker å testamentere til SOS-barnebyer, gir vi deg gratis juridisk hjelp hvis du trenger det.

– Å skrive testament er enkelt og sikrer at midlene dine blir brukt slik du ønsker, sier advokat Marianne Heien Blystad. Hun gir råd og hjelp ved testamentering til SOS-barnebyer.

Hvordan skrive testament - få gode råd av advokat Marianne Blystad.

Spørsmål og svar om testamentariske gaver.

Her ser du et eksempel på hvordan et testament kan settes opp

Ønsker du å vite mer?

  *
  
  
  
  *
  
  
  
  

Alle barn skal arve jorden, arven fra deg er en god start.

Kontakt

Bilde av forfatter

Turid Weisser

Tlf: 
23 35 39 49
Send e-post
158x262-arvids-historie
Testamentariske gaver til SOS-barnebyer gir sårbare barn en ny framtid.
Testamentariske gaver til SOS-barnebyer gir sårbare barn en framtid.