UngSOS

Gruppebilde av UngSOS

UngSOS er ungdomsorganisasjonen til SOS-barnebyer. Den består av unge mennesker som har lyst til å gjøre en forskjell for andre barn og unge – verden over. Som frivillig i UngSOS vil du kunne bidra til at andre barn og unge får en bedre hverdag og en tryggere oppvekst. Alle som ønsker å gi litt av sin tid til andre, er hjertelig velkomne til oss. Det viktigste er at du engasjerer deg og ønsker å bidra. UngSOS: Av unge, med unge, for unge!

I UngSOS blir du en del av en organisasjon med engasjert ungdom som jobber med konkrete prosjekter for å hjelpe andre unge mennesker over hele verden. Du kan lære masse av å jobbe med andre frivillige, som kommunikasjon, ledelse, prosjektarbeid og organisering. Du kan også lære om barns rettigheter og barn og unges situasjon i andre land. I tillegg får du tilgang til opplæring og kursing. Frivillig arbeid og samfunnsengasjement blir stadig viktigere når man skal søke jobb og er nyttig å ha med på CVen. Det er fint å kunne vise til ekstra innsats og engasjement i en velkjent humanitær organisasjon. Som frivillig utvider du også nettverket ditt og du får deg mange nye venner.

Følg UngSOS på Facebook og Instagram! Her deler gruppene blant annet bilder fra forskjellige møter og aktiviteter, detaljer om fremtidige arrangementer og andre saker relatert til SOS-barnebyers arbeid både i Norge og resten av verden.

Menneskerettigheter noteres på ballonger, UngSOS nasjonal samling mai 2015. Foto: Vicki Olafsen

Hva gjør UngSOS?

UngSOS jobber i likhet med SOS-barnebyer for at foreldreløse og sårbare barn og unge skal få et trygt hjem – enten i egen familie eller i en SOS familie. Som frivillig i UngSOS kan du bidra til å samle inn penger til prosjekter, blant annet ved å holde kakesalg og gå med bøsser. UngSOS gjør også mange andre spennende aktiviteter som å drive med informasjonsarbeid, organisere arrangementer og ikke minst finne på sosiale ting sammen. 

Les mer om aktivitetene til alle frivilliggruppene på vår Aktuelt-side.

Familie i Tanzania. Foto: Benno Neeleman

Hvor går støtten?

UngSOS velger selv hvilke konkrete prosjekter som de ønsker å støtte. UngSOS-gruppene arrangerer så forskjellige aktiviteter for å samle inn penger til sitt prosjekt. Alle våre prosjekter skal være spesifikt rettet mot å hjelpe unge mennesker med å skape muligheter, trygghet og tilhørighet. Et av prosjektene UngSOS støtter er den nye SOS-barnebyen i Mwanza, Tanzania. Barnebyen skal etter planen fullføres i år og vil bestå av 12 familiehus med plass til 120 barn.

Les mer om prosjektet her.

UngSOS i Oslo for gruppens første nasjonale samling. Foto: Eva Marie Danielsen

 Bli med i UngSOS!

Vil du bli en del av SOS-barnebyers ungdomsorganisasjon? Vi søker stadig nye medlemmer og ønsker å starte nye grupper over hele Norge. Som medlem i UngSOS vil du bidra til å gjøre en forskjell for andre barn og unge over hele verden, lære mye om SOS-barnebyers arbeid og ikke minst bli del av en engasjert ungdomsgruppe som planlegger mange spennende aktiviteter året rundt. Meld deg på din lokale UngSOS-gruppe eller start din egen gruppe der du bor.

Ta kontakt for mer informasjon!

Et trygt hjem for alle barn