564x317-filippinene-oversvømmelse
SOS-barnebyer har åtte barnebyer, syv skoler, fire barnehager, ett yrkesopplæringssenter og tolv familieprogram i Filippinene. Foto: SOS-arkiv

SOS-barnebyer Filippinene uberørt av oversvømmelsene

Den kraftige monsunen som har lagt 60 prosent av Filippinenes hovedstad Manila under vann, har ikke rammet SOS-barnebyers prosjekter i landet.

Nærmere en million mennesker er rammet av oversvømmelsene og 72 mennesker er omkommet så langt. Mange av Manilas 12 millioner innbyggere har unnlatt å evakuere fra hjemmene sine i frykt for å miste sine eiendeler, og forholdene i de provisoriske teltleirene er uholdbare.

­- Vi håper å kunne dra hjem snart. Det er ikke lett å bo her heller, det er vanskelig å sove og å få tak i mat, sier trebarnsmor Joyce Anne Diri til Reuters.

Onsdag erklærte presidenten Benigno Aquino full stenging av skoler og arbeidsplasser i hovedstaden samt i byer og tettsteder i ni omkringliggende provinser. I dag, torsdag, har situasjonen bedret seg, men fremdeles ligger mange hjem under vann og skoler og arbeidsplasser holder stengt. Selv om det fortsatt regner er ikke nedbørsmengdene like store lenger, og værmeldingene forteller at de verste er over. Hovedstaden og omkringliggende provinser er hardt rammet, og mange filippinere vil være berørt av ødeleggelsene i lang tid fremover.

SOS-barnebyer har åtte barnebyer, syv skoler, fire barnehager, ett yrkesopplæringssenter og tolv familieprogram i Filippinene, og hjelper nærmere 8000 barn og deres familier.