Foto: Bubi Heilemann
ABBA ble oppløst i 1983, men firmaet er fortsatt i drift og sponser nå SOS-barnebyer.

ABBA støtter SOS-barnebyer

Over halvparten av befolkningen i Den sentralafrikanske republilkk lever i fattigdom, og barna lider mest. Omlag 370 000 barn beregnes å være foreldreløse og bare halvparten av barna i landet går på skole. Barnedødeligheten er høy. 

Bra med barnebyhus

– SOS-barnebyer er en svært seriøs aktør som gir langsiktig hjelp til barn. Vi ble imponert av det og tenkte det skulle være bra å finansiere et hus i barnebyen, sier Björn Ulvaeus til den svenske avisen Dagens Industri.

– Det er fantastisk at ABBA, Polar Music och Union Songs engagerer seg i vårt arbeid, sier Anna Ryott, generalsekretær i SOS-Barnbyar Sverige. Det gir oss muligheten til å gi flere sårbare og foreldreløse barn i Den sentralafrikanske republikk et nytt hjem og en ny familie. 

Bullarbyn

Barnebyen som bygges ligger i Bossangoa nordvest i landet. Barnebyen vil bestå av 12 familiehus som gir et trygt hjem til 120 barn. Her får de både en omsorgsfull SOS-mor, en ny familie. Barnebyen vil også gi en utdanning og et godt helsetilbud til barna i barnebyen og i nærmiljøet gjennom SOS-barnehage, SOS-skole, SOS-familieprogram og SOS-medisinsk senter.

Barnebyen går under navnet Bullarbyn, og valget om å finansiere programmet ble gjort av Astrid Lindgrens familiefirma Saltkråkan AB, Micki Leksaker och Astrid Lindgrens Värld. 

To barnebyer etter Lindgren

SOS-barnbyer ble etablert i Den sentralafrikanske republikk i 1990, og barnebyen i Bossangoa blir den tredje i landet. Astrid Lindgrens barneby som åpnet i 2010 til minne om forfatterinnens 100-års jubileum, ble også finansiert av hennes familiefirma. Den ligger i Bouar lenger vest i landet.

Informasjon om SOS-barnebyers programmer i Den sentralafrikanske republikk

 Lenke: Les intervju med Björn Ulvaeus til den svenske avisen Dagens Industri.

Informasjon och filmer om SOS-barnbyer i Den sentralafrikanske republikk (SOS-barnebyer i Sverige)