SOS-barnebyers Omvendt julekalender gir barna en fin mulighet til å gjøre en innsats for andre, og gi i stedet for å få. Foto: Katerina Ilievska
Omvendt julekalender gir barna en fin mulighet til å gjøre en innsats for andre, og gi i stedet for å få. Foto: Katerina Ilievska

30 000 barn påmeldt Omvendt julekalender

Skolebarna Norge har omfavnet SOS-barnebyers julekalenderkonsept med fokus på å gi i stedet for å få. Med en deltagerøkning på 50 prosent fra i fjor viser norske barn at de vil tenke på andre i førjulstida. I år kan alle klassene som er med også ta del i det som skal bli Norges største skolekor.

Omvendt julekalender presenterer en ny luke for hver av skoledagene i desember. Bak hver luke er det en film med historier om barn i SOS-barnebyer verden over. Nytt i årets utgave av Omvendt julekalender er at klassene kan være med og skape den siste luken i kalenderen selv, og bli del av Norges største skolekor. SOS-barnebyer utfordrer alle skoleklassene til å lage sitt eget opptak av sangen «Håpet og flammen», som skal synges på TV 2s Artistgalla for SOS-barnebyer 15. desember, og laste dette opp på SOS-barnebyers nettsider. Alle opptakene vil bli klippet sammen og presentert i kalenderens siste luke 20. desember.

Engasjerte skolebarn samlet inn nesten én million kroner

Lukene i Omvendt julekalender åpnes gjerne i en felles samlingsstund, der barna kan reflektere over og diskutere dagens historie. Som del av kalenderkonseptet oppfordres elevene til å gjøre små jobber hjemme som de får en liten belønning for. Dette gir barna en fin mulighet til å gjøre en innsats for andre, og gi i stedet for å få. I fjor samlet engasjerte skolebarn inn nesten én million kroner, og bidro til at flere sårbare barn får et trygt hjem og en bedre fremtid.

Det er ikke for sent å melde seg på, les mer og meld på klassen her.

Publisert: 3.12.2012