Siste nytt

OBOS ny hovedsamarbeidspartner i SOS barnebyer

I fokus

OBOS blir SOS-hovedsamarbeidspartner

OBOS går inn som en av SOS-barnebyers hovedsamarbeidspartnere. Begge organisasjonene er opptatt av trygge oppvekstsvilkår for barn og unge.

På verdensbasis lever 160 millioner barn uten voksne omsorgspersoner. Foto: Bjørn-Owe Holmberg Publisert: 18/03/2015

Hvis ditt barn manglet deg

Hva gjør du dersom det verste skulle skje med noen du kjenner? Du stiller antakelig opp. Kanskje har du gjort det allerede.

- Jeg vil holde mammas hånd. Hala (9) ligger alvorlig skadet på sykehus. Hun vet ennå ikke at  moren ble drept av granaten som traff dem begge. Publisert: 12/03/2015

– Hjelp mammaen min!

Dagen etter en voldsom eksplosjon er universitetssykehuset i Aleppo fullt av barn. Noen døde og noen døende. I femte etasje ligger de som overlevde. Det er som å komme inn i en barnehage, bortsett fra at latter og lek er erstattet av gråt fra barn med store...

Miniøya, barnekunstutstillingen fra 2013. Foto: Stina Karlsen Publisert: 11/03/2015

Verdens lengste barnekunstutstilling?

Et samarbeid mellom Miniøya, Nobels Fredssenter, IKEA Foundation og SOS-barnebyer har som mål å lage en 1,4 kilometer lang utstilling med barnekunst rundt hele Tøyenparken.

782x182_morogfar
22 år gamle Trial fra Zimbabwe i samtale med statsminister Erna Solberg. Foto. Mats Hvalsengen Publisert: 05/03/2015

– Jenter skal ha like muligheter

I dag møtte Elizabeth fra Malawi og Trial fra Zimbabwe statsminister Erna Solberg og likestillingsminister Solveig Horne under en konferanse om likestilling.

Barna er redde og slitne av krigen i Ukraina. Foto: Marko Mägi Publisert: 24/02/2015

Barna er redde og slitne av krigen i Ukraina

I følge beregninger gjort av Verdens Helseorganisasjon (WHO) har over fem millioner mennesker i det østlige Ukraina behov for grunnleggende helsetjenester. Mest utsatt er gravide, kronisk syke og barn og unge som behøver psykososial hjelp.

Barna er glade for at de igjen får gå på SOS-skolen etter at den har vært stengt i over seks måneder. Foto: Nurudeen Sanni Publisert: 17/02/2015

Liberia – endelig skolestart

For å hindre spredning ebola, bestemte myndighetene i Liberia at alle landets skoler skulle stenges i juli 2014. Mandag 16. februar ble SOS-skolen og barnehagen i Monrovia gjenåpnet under trygge forhold.

Charles har endelig fått et nytt hjem og en ny familie i barnebyen i Sierra Leone. Foto: SOS-barnebyer Publisert: 09/02/2015

Foreldreløse etter Ebola - nytt hjem i SOS-barneby

Ebola har rammet halvannet år gamle Charles hardt. Far døde, mor døde, brødrene døde. Til slutt hadde han ikke flere igjen å miste. Det er brutalt å være helt alene i et land overbelastet av en dødelig epidemi.

782x182_samfunn
Jeg vet at mamma alltid vil være der. Foto: Mariantonietta Peru Publisert: 06/02/2015

SOS-mor - skaper trygghet og stabilitet

En SOS-mor er en fostermor. Det er en jobb med spesielle forpliktelser og utfordringer, men som også gir en unik mulighet til å være den ene som kan skape trygghet og stabilitet for barn som lever uten.

Ebola-rammer-barna-hardest Publisert: 30/01/2015

Ebolakrisen gir dype arr i generasjoner

– Vi må forberede oss på at enda flere barn blir foreldreløse og flere foreldre kommer til å måtte kjempe hardt for å kunne gi barna bra oppvekstsvilkår, sier Svein Grønnern.

Adskillelsen fra foreldrene gjør barna mer utsatt for misbruk og overgrep. Arbeidet med familiegjenforening er derfor nå svært viktig. Foto: SOS-barnebyer Publisert: 30/01/2015

Flommen i Malawi fortsetter - familier splittes

200 000 mennesker har fått husene sine ødelagt under flommen i Malawi. I Blantyre og Ngabu hvor SOS-barnebyer driver familieprogrammer, er 804 jenter og 876 gutter blitt adskilt fra foreldrene sine.

SOS-barnehagen Chuiba, Mosambik ble hardt rammet av det ekstreme regnværet og flommen. Foto: SOS-barnebyer Publisert: 22/01/2015

Evakuerer barneby i Mosambik

Strømmangel truer sikkerheten til barna, og SOS-barnebyen i Pemba evakueres.

782x182_sosken
Mercy Masambuka er en av de mange tusen som er rammet av det kraftige regnværet og flommen i Malawi. Hun er enke med tre barn. Publisert: 20/01/2015

Flom i Malawi tar stadig flere liv

Minst 170 mennesker har omkommet og 200 000 er hjemløse som følge av flommen i Malawi. Store regnskyll har rasert hus, infrastruktur, avlinger og buskap. Også familier i SOS-barnebyers familieprogram er rammet.

Haiti-SOS-barnebyer-tok-vare-paa-de-33-barna-som-ble-forsoekt-bortfoert-foto-Georg-Willeit Publisert: 09/01/2015

Desperate handlinger i Haiti

To uker etter jordskjelvet i Haiti ble 10 misjonærer stoppet på grensen med 33 barn, som senere ble tatt hånd om av SOS-barnebyer. Ingen av barna hadde blitt bortført uten foreldrenes viten. Hvordan er det mulig? Dette er det som skjedde.

Den nye barnebyen i Les Cayes sør i landet gir 135 barn et trygt hjem i en SOS-familie. Foto: Danielle Pereira Publisert: 09/01/2015

Ny barneby i Haiti

Fem år etter jordskjelvet som la store deler av hovedstaden og områdene rundt i grus, åpnes den tredje SOS-barnebyen i Haiti. Med den nye barnebyen i Les Cayes utvider og forsterker SOS-barnebyer arbeidet for de mest sårbare barna.