Siste nytt

- Barn har rett til å vokse opp sammen med sine søsken, sier Sissel Aarak i SOS-barnebyer
- Barn har rett til å vokse opp sammen med sine søsken, sier Sissel Aarak i SOS-barnebyer

I fokus

Ber om satsing på søsken og stabilitet

- Barn har rett til å vokse opp sammen med sine søsken, sier Sissel Aarak i SOS-barnebyer. – I neste års statsbudsjett trengs det en betydelig satsing på fosterhjem som tar imot søsken.

Publisert: 20/11/2014

Barns rettigheter forebygger vold

Denne høsten fyller FNs barnekonvensjon 25 år. Vi må gjøre barna klar over hvilke rettigheter de har. Da blir vi i stand til å bekjempe voldsbruk i familiene.

Utfordrer verdenslederne til å styrke barns rettigheter. Foto: Iván Hidalgo Publisert: 20/11/2014

Utfordrer verdenslederne til å styrke barns rettigheter

Når vi ivaretar barns rettigheter skaper vi ressurssterke voksne som er rustet til å ta ansvar for å en bærekraftig, rettferdig og fredelig utvikling for fremtidige generasjoner. Sammen med de andre store barneorganisasjonene ber vi statsledere og engasjert...

FN følger opp og påpeker brudd, og internasjonalt press har ført til forbedringer i mange land. Foto: SOS-barnebyer Publisert: 18/11/2014

I dag feirer vi verdens viktigste rettigheter

25 år med egne rettigheter har gjort hverdagen bedre for millioner av barn. Men fremdeles gjenstår det mye arbeid før Barnekonvensjonens 42 punkter gjelder for alle.

782x182_morogfar
Ebola rammer barna nådeløst - tusen takk til alle som har bidratt! Foto: Tommy Trenchard Publisert: 10/11/2014

Ebola rammer barna nådeløst

SOS-barnebyer har mobilisert givere i Norge og har så langt samlet inn over 1,1 millioner kroner. Tusen takk til alle som har bidratt! Dere gjør det mulig for oss å jobbe videre for at barna i de ebolarammete områdene skal få hjelp.

Filippinene-barna-i-barnebyen-leker-igjen-foto-Sebastian-Posingis Publisert: 10/11/2014

Etter katastrofen

Tacloban var en spøkelsesby etter tyfonen for et år siden. Nå leker barna igjen, selv om mange har fått nye familier.

Skolene er overfylt og 2,2 millioner barn i Syria er uten skolegang. Foto: SOS-barnebyer Publisert: 05/11/2014

2,2 millioner barn uten skolegang

Nesten en hel generasjon barn og unge i Syria står i fare for å miste sitt viktige utdanningsløp om ikke situasjonen i landet blir bedre.

I sommer spilte Frantisek Hajnovic (25) gitar på gaten i Oslo. Over halvparten av pengene han tjente ble investert i en gitar til barnebyen i Bergen. Publisert: 03/11/2014

Gitarkameraten med det store hjertet

I sommer spilte Frantisek Hajnovic (25) gitar på gaten i Oslo. Over halvparten av pengene han tjente ble investert i en gitar til barnebyen i Bergen.

782x182_samfunn
Utdeling-ris-boenner-SOS-barnebyer-Sierra-Leone-600 Publisert: 24/10/2014

Familier isolert i ebolarammet område

Flere hundre barnefamilier i et isolert og ebolarammet område i Sierra Leone har fått hjelp. – Dette er den første hjelpen som har kommet fram, forteller Christiana Kallon, en av mødrene i den hardt rammede byen.

Vi må styrke barnas rettigheter og gi alle et godt utdanningstilbud. Og vi må ta vare på de barna som har vært vitne til vold, krig og ødeleggelser. Foto: Claire Ladavicius Publisert: 22/10/2014

Utvikling starter med barna

All utvikling starter med barna. Det er årets fredsprisvinnere et godt eksempel på.

Spinnvill Atlanderhavskryssing for barn i Colombia. Foto: Privat Publisert: 17/10/2014

Spinnvill kryssing av Atlanteren

S/Y Spinnvill seiler jorda rundt for barn i Colombia. De siste forberedelsene blir nå gjort før de reiser videre til Kapp Verde, og kryssingen av Atlanterhavet i midten av november.

Ebola-epiedemien-har-gjort mange-barn-foreldreløse-foto-Nurudeen-Sanni Publisert: 17/10/2014

Ebola tok familien

Ebolaepidemien har gjort 4 000 barn i Liberia, Guinea og Sierra Leone foreldreløse.

782x182_minner
En av Leger Uten Grensers feltarbeider bærer et barn som har overlevd ebola ut av isolasjon-avdelingen ved organisasjonens behandlingssenter i Sierra Leone. SOS-barnebyer behandler ikke ebola-smittede, men har fullt fokus på å forebygge smitte og sørge for gode løsninger til barn som blir alene eller overlatt til seg selv som følge av epidemien. Foto: Tommy Trenchard. Publisert: 07/10/2014

Barn står alene i ebolaepidemien

Tusenvis av barn er nå foreldreløse som følge av ebolaepidemien. På grunn av frykt for smitte blir mange overlatt til seg selv.

Fredag 26. september åpnet den 15. barnebyen i Vietnam, i Pleiku. Den består av 12 familiehus og en barnehage med plass til 200 barn. Foto: SOS-barnebeyr Publisert: 29/09/2014

Ny barneby åpnet i Pleiku, Vietnam

Fredag 26. september åpnet den 15. barnebyen i Vietnam. Det er bygget 12 familiehus der 120 barn vil få et trygt hjem og en ny start i livet. Innflyttingen skjer gradvis slik at barna har blitt vant til sitt nye miljø.

Fjorten prosent av jentene og sju prosent av guttene sier at de har opplevd seksualisert vold på institusjonen der de bor. Og i mer enn 140 land er fysisk avstraffelse fortsatt tillatt på barnevernsinstitusjoner. Illustrasjonsfoto: Bjørn-Owe Holmberg
Publisert: 29/09/2014

Barnevern gir utvikling

God barneomsorg er fundamentet for all utvikling. Derfor er ikke barnevern noe vi kan vente med til alle andre problemer er løst.