Siste nytt

SOS-barnebyer hjelper barn og familier på flukt, både i mottakslandene, i transittlandene og i landene der flyktningene reiser fra. Foto: Katerina Ilievska
SOS-barnebyer hjelper barn og familier på flukt, både i mottakslandene, i transittlandene og i landene der flyktningene reiser fra. Foto: Katerina Ilievska

I fokus

Milliongave til barn på flukt

MøllerGruppen gir én million kroner til SOS-barnebyers arbeid for barna som nå er på flukt i Europa.

Costa Rica_Limon_SC_lek_Gottfried Schmelzer_24989 Publisert: 25/09/2015

Bærekraftsmålene: – Vi er utålmodige på vegne av verdens barn

I dag, 25. september, vedtar FNs generalforsamling de nye bærekraftsmålene i New York. – Nå må vi jobbe raskere og mer effektivt for å styrke rettighetene til sårbare barn, sier Svein Grønnern, generalsekretær i SOS-barnebyer Norge.

Asifi legger særlig vekt på jenters rett til utdanning. Illustrasjonsfoto: Alan Meier Publisert: 15/09/2015

Retten til utdanning forutsetter et trygt hjem

Vi gratulerer Aqeela Asifi med Nansen-prisen i 2015. Asifi er fra Afghanistan og hun får prisen for sin utrettelige innsats for å gi utdanning til afghanske flyktningbarn i Pakistan, hovedsakelig jenter.

Michel er fire år gammel, fra Aleppo i Syria. Han er alene og får omsorg og beskyttelse i en dagsenter SOS-barnebyer driver i for syriske barn i Libanon. Foto: Bjørn-Owe Holmberg
Publisert: 11/09/2015

Slik hjelper vi i Syria og nabolandene

Hundretusenvis av barn er på flukt i Syria og nabolandene. De lever i ruiner og utbombede boligområder eller store flyktningeleirer.

782x182_morogfar
Barn på flukt gjennom land sør og øst i Europa trenger nødhjelp for å klare ferden videre. Foto: Katerina Ilievska
Publisert: 11/09/2015

Slik hjelper vi underveis i flukten

Forholdene for flyktningene i de såkalte transittlandene er svært kritiske. De som har vært lenge på flukt mangler alt, piggtrådgjerder og andre hindringer gjør situasjonen enda vanskeligere.

Allen Ellingsen (t.v.) og Øystein Mathisen lytter til Stine Machlar og Magne Raundalen. Publisert: 10/09/2015

Etterlyser kunnskap om barnevern

Politikerne etterlyser mer kunnskap om barnevernet etter at Besteforeldregeriljaen besøkte Bodø denne uka.

Trygghet for barna og en ny start for familien i et land i Vest-Europa, er målet for mange på flukt
Publisert: 09/09/2015

Slik hjelper vi i mottakslandene

Trygghet for barna og en ny start for familien i et land i Vest-Europa, er målet for mange på flukt. Men noen barn kommer frem helt alene. De kan ikke språket, de har ingen trygge voksne som kan trøste og forklare.

Barna har mistet alt det vi forbinder med en trygg barndom. Foto: Katherina Ilievska Publisert: 07/09/2015

Gir omsorg til barn på flukt

Pengene som samles inn nå brukes til å hjelpe barn som er på flukt alene, gravide og de svakest stilte familiene. Vi er til stede i de kriserammete landene og i land flyktningene kommer til.

782x182_sosken
Helge Evju (H), Anne-Jenny Archer (Ap) og Øystein Senum (V) møtte Besteforeldregeriljaen i Kongsberg i dag. Publisert: 01/09/2015

– Til stede for barna

– Vi skal møte opp i kommunestyrer og være til stede for barna, sier Willy-Tore Mørch fra Besteforeldregeriljaen. I dag møtte han noen av ordførerkandidatene i Kongsberg.

To jenter på en togstasjonen syd i Makedonia. De reiser sammen med sin mor og lillebror. Familien er fra Aleppo i Syria, på vei til Hellas. Veien videre er lang og usikker gjennom Serbia og Ungarn. Håpet er oppholdstillatelse i Tyskland. Foto: Katerina Ilievska Publisert: 01/09/2015

Tusenvis av barn flykter alene

Blant de 350 000 flyktningene som til nå har kommet til Europa er det mange tusen barn som er alene.

Ayanda Mboneli, SOS-barnebyer Zimbabwe. Publisert: 17/08/2015

– Frarøvet skolegang

– Barn blir frarøvet sin rett til utdanning av forholdene de lever under. Uten omsorg kan aldri barn få fullt utbytte av utdanningen.

– Det trengs en storstilt satsing på barnevern i Norge. Det sier den nystartede besteforeldregeriljaen med Magne Raundalen, Eli Rygg og Willy-Tore Mørch i spissen. Publisert: 14/08/2015

Besteforeldregerilja med fem løfter til barna

– Det trengs en storstilt satsing på barnevern i Norge. Det sier den nystartede besteforeldregeriljaen med Magne Raundalen, Eli Rygg og Willy-Tore Mørch i spissen.

782x182_samfunn
Antallet enslige forsørgere med barn opp til tre år som trenger hjelp vil øke med 20-30 prosent. Illustrasjonsfoto: Katerina Ilievska Publisert: 05/08/2015

Fra vondt til verre for greske familier

De siste årene har behovet for støtte til sårbare familier økt i Hellas. Landets nei, til EU-samarbeid 6. juli gir folket flere spørsmål enn svar om fremtiden, sier lederen i SOS-barnebyer Hellas, George Protopapas.


Publisert: 05/08/2015

– De svakeste barna utelatt fra bærekraftsmålene

FNs nye mål mangler fokus på barns behov for omsorg og beskyttelse, sier Svein Grønnern. Han etterlyser tiltak som kan styrke rettighetene til barn som lever uten omsorg eller står i fare for å miste sine omsorgspersoner.

Unni Skatdalen, leder for SOS-barnebyers frivilligegruppe i Fredrikstad. Publisert: 21/07/2015

Skal du til Fredrikstad i sommer?

Eller mangler du ferieplaner? Da bør du ta turen innom SOS-butikken drevet av 20 frivillige i Fredrikstad.