Siste nytt

Ebola-epiedemien-har-gjort mange-barn-foreldreløse-foto-Nurudeen-Sanni
Saye så både sin mor og sin eldre søster dø, og vet hvor ubarmhjertig Ebola kan ramme. Foto: Nurudeen Sanni

I fokus

Ebola tok familien

Ebola-epidemien har gjort nesten 4 000 barn i Liberia, Guinea og Sierra Leone foreldreløse. Ti år gamle Saye er en av dem.

Spinnvill Atlanderhavskryssing for barn i Colombia. Foto: Privat Publisert: 17/10/2014

Spinnvill kryssing av Atlanteren

S/Y Spinnvill seiler jorda rundt for barn i Colombia. De siste forberedelsene blir nå gjort før de reiser videre til Kapp Verde, og kryssingen av Atlanterhavet i midten av november.

SOS-barnebyer tar hånd om barn som har mistet foreldrene til det dødelige viruset, og anmoder myndighetene om prioritere barnas behov. Foto: Tommy Trenchard Publisert: 07/10/2014

Barn står alene i ebolaepidemien

Tusenvis av barn er nå foreldreløse som følge av ebolaepidemien. På grunn av frykt for smitte blir mange overlatt til seg selv.

Fredag 26. september åpnet den 15. barnebyen i Vietnam, i Pleiku. Den består av 12 familiehus og en barnehage med plass til 200 barn. Foto: SOS-barnebeyr Publisert: 29/09/2014

Ny barneby åpnet i Pleiku, Vietnam

Fredag 26. september åpnet den 15. barnebyen i Vietnam. Det er bygget 12 familiehus der 120 barn vil få et trygt hjem og en ny start i livet. Innflyttingen skjer gradvis slik at barna har blitt vant til sitt nye miljø.

782x182_hjem
Fjorten prosent av jentene og sju prosent av guttene sier at de har opplevd seksualisert vold på institusjonen der de bor. Og i mer enn 140 land er fysisk avstraffelse fortsatt tillatt på barnevernsinstitusjoner. Illustrasjonsfoto: Bjørn-Owe Holmberg
Publisert: 29/09/2014

Barnevern gir utvikling

God barneomsorg er fundamentet for all utvikling. Derfor er ikke barnevern noe vi kan vente med til alle andre problemer er løst.

Mer enn 160 millioner barn verden over lever i dag uten voksne som kan ta vare på dem. Foto: Bjørn-Owe Holmberg Publisert: 26/09/2014

- Utviklingsmålene må sette barn i sentrum

Denne uka møttes FNs pådrivergruppe for tusenårsmålene, der Erna Solberg er en del av ledelsen. – Denne gang må vi sette barna først, sier Svein Grønnern, som ber Norges statsminister tale barnas sak i FN.

Gaza-traumatiserte-barn-hjelp-600 Publisert: 24/09/2014

Må sørge for traumebehandling til Gazas barn

Alle barn i Gaza over seks år har opplevd tre kriger. Barn traumatisert av krig må få behandling og hjelp til å bearbeide traumene. – I arbeidet med å gjenoppbygge samfunn må vi begynne med barna, sier Svein Grønnern.

Hungersnød truer Sør-Sudan, og uten hjelp vil 50 000 barn vil dø innen utgangen av 2014. Foto: Conor Ashleigh Publisert: 22/09/2014

Hungersnød truer i Sør-Sudan

Evakuerte SOS-familier som flyktet fra Malakal har endelig fått nye hjem i Sør-Sudans hovedstad Juba. Samtidig truer hungersnød, og uten hjelp vil 50 000 barn dø innen utgangen av 2014.

782x182_samfunn
Adrian, Viktor og Nataniel i 2A er slitne, men veldig fornøyde med sin egen innsats i Skolejoggen. Det ble mange runder på de ivrige guttene. Foto: Lene Moen Vik Publisert: 18/09/2014

35 000 elever løper for livet!

Skolejoggen 2014 engasjerer barn til å løpe i solidaritet med barn i Tanzania. 35 000 elever fra hele landet deltar på sine skoler og innsatsen er upåklagelig.

Gaza-traumatiserte-barn-foto-Bjoern-Owe-Holmberg Publisert: 17/09/2014

– Ikke forberedt på hvor jævlig det var

Fotograf Bjørn-Owe Holmberg har sett mye elendighet før, men var ikke forberedt på det som møtte ham i Gaza.

Malaria truer hele familier - hvert minutt dør et barn av malaria, de fleste i Afrika. Foto: SOS-barnebyer Publisert: 16/09/2014

SOS Mayday minner om glemt krise

Malaria truer hele familier - hvert minutt dør et barn av malaria, de fleste i Afrika. Malaria kan ramme alle, men er en spesielt høy trussel for de svakeste familiene. SOS-barnebyers kampanje SOS Mayday skal nå bidra til å bekjempe malaria i Nigeria.

Barn og voksne i Lugansk-regionen flykter for livet nordover. SOS-barnebyer i Ukraina trapper opp nødhjelpsarbeidet. Foto: Marko Mägi Publisert: 16/09/2014

Øker livsviktig innsats i Ukraina

Barn og voksne i Lugansk-regionen flykter for livet nordover. SOS-barnebyer i Ukraina trapper opp nødhjelpsarbeidet og flytter virksomheten lenger nord i landet for å hjelpe internt fordrevne flyktningbarn og deres familier.

782x182_morogfar
tpa_picture_36678 Publisert: 11/09/2014

Ebola truer, må stenge programmer i Liberia

Etter pålegg fra myndighetene har SOS-barnebyer stengt alle skoler og barnehager. For å unngå smittespredning er også familieprogrammene midlertidig stengt.

SOS_50_Foto_Mats_Hvalsengen Publisert: 29/08/2014

Trenger barnevern i utviklingspolitikken

Vi trenger sterkere barnevern i utviklingsland, og her må myndighetene ta en lederrolle. Det viser en ny rapport som SOS-barnebyers internasjonale president overrakte til den norske regjeringen i går.

– SOS-barnebyer har betydd alt for meg, sier Saye-Maye Cole fra Liberia. Foto: Lene Moen Vik Publisert: 28/08/2014

– Har betydd alt for meg

– SOS-barnebyer har betydd alt for meg, sier Saye-Maye Cole fra Liberia. Han er oppvokst i en barneby, og i går møtte han mer enn hundre norske faddere.