Siste nytt

Foto: Katerina Ilievska
Foto: Katerina Ilievska

I fokus

Tusenvis av barn flykter alene

Blant de 350 000 flyktningene som til nå har kommet til Europa er det mange tusen barn som er alene.

Helge Evju (H), Anne-Jenny Archer (Ap) og Øystein Senum (V) møtte Besteforeldregeriljaen i Kongsberg i dag. Publisert: 01/09/2015

– Til stede for barna

– Vi skal møte opp i kommunestyrer og være til stede for barna, sier Willy-Tore Mørch fra Besteforeldregeriljaen. I dag møtte han noen av ordførerkandidatene i Kongsberg.

Ayanda Mboneli, SOS-barnebyer Zimbabwe. Publisert: 17/08/2015

– Frarøvet skolegang

– Barn blir frarøvet sin rett til utdanning av forholdene de lever under. Uten omsorg kan aldri barn få fullt utbytte av utdanningen.

– Det trengs en storstilt satsing på barnevern i Norge. Det sier den nystartede besteforeldregeriljaen med Magne Raundalen, Eli Rygg og Willy-Tore Mørch i spissen. Publisert: 14/08/2015

Besteforeldregerilja med fem løfter til barna

– Det trengs en storstilt satsing på barnevern i Norge. Det sier den nystartede besteforeldregeriljaen med Magne Raundalen, Eli Rygg og Willy-Tore Mørch i spissen.

782x182_samfunn
Antallet enslige forsørgere med barn opp til tre år som trenger hjelp vil øke med 20-30 prosent. Illustrasjonsfoto: Katerina Ilievska Publisert: 05/08/2015

Fra vondt til verre for greske familier

De siste årene har behovet for støtte til sårbare familier økt i Hellas. Landets nei, til EU-samarbeid 6. juli gir folket flere spørsmål enn svar om fremtiden, sier lederen i SOS-barnebyer Hellas, George Protopapas.


Publisert: 05/08/2015

– De svakeste barna utelatt fra bærekraftsmålene

FNs nye mål mangler fokus på barns behov for omsorg og beskyttelse, sier Svein Grønnern. Han etterlyser tiltak som kan styrke rettighetene til barn som lever uten omsorg eller står i fare for å miste sine omsorgspersoner.

Unni Skatdalen, leder for SOS-barnebyers frivilligegruppe i Fredrikstad. Publisert: 21/07/2015

Skal du til Fredrikstad i sommer?

Eller mangler du ferieplaner? Da bør du ta turen innom SOS-butikken drevet av 20 frivillige i Fredrikstad.

For mange barn er utdanning den eneste veien ut av fattigdom. Foto: SOS-barnebyer Publisert: 03/07/2015

– Barn blir frarøvet retten til utdanning

– Barn blir frarøvet sin rett til utdanning av forholdene de lever under, sier Ayanda Mboneli, utdanningsrådgiver for SOS-barnebyer i Zimbabwe. Mandag deltar hun på Oslo Education Summit.

782x182_minner
underskriftskampanje-Education-Summit Publisert: 02/07/2015

Skriv under oppropet

Heldigvis begynner flere og flere barn på skolen i dag, men uten en trygg familie risikerer mange å falle tidlig ut av skolesystemet. SOS-barnebyer jobber for å styrke familier i vanskelige situasjoner slik at foreldrene kan ta vare på barna sine. En god ut...

Skolene er overfylt og millioner barn i Syria er uten skolegang. Foto: SOS-barnebyer Publisert: 01/07/2015

Skole for alle krever nye løsninger

Det finnes løsninger på den globale læringskrisen, men de krever bedre kvalitet, mer finansiering og innovativ tenkning, sier norske organisasjoner og Telenor.

Lila hadde mistet hjemmet sitt, mamma og pappa. Sorgen over de dramatiske endringene i livet var stor. Og det var vanskelig for henne å venne seg til sin nye familie. Publisert: 19/06/2015

Jordskjelvet gjorde henne foreldreløs

Lila* (10) var ute og lekte i gata da jordskjelvet inntraff. I løpet av sekunder lå huset hennes i ruiner. Under de sammenraste bygningsmassene lå familien hennes.

Chantira vil bli lege, og jobber iherdig med skolearbeidet. Foto: SOS-barnebyer Publisert: 12/06/2015

Livet etter katastrofen

Chantira var bare 6 år da den enorme bølgen feide bort huset hennes og alle hun var glad i. Ingen andre i familien overlevde.

782x182_morogfar
Larissa er sykepleier på SOS-medisinske senter. Foto: Liliane Habonimana  
Publisert: 10/06/2015

Voldsomme uroligheter i Burundi

Larissa er sykepleier ved SOS-barnebyers medisinske senter i Bujumbura i Burundi. Hun er et av ofrene for de voldsomme urolighetene i landet.

Nepal-noedhjelpsarbeid-SOS-barnebyer-600 Publisert: 09/06/2015

Dette gjør SOS-barnebyer i Nepal

SOS-barnebyer var allerede etablert i de verst rammede områdene, og kom raskt i gang med nødhjelpsarbeidet.

Khaled (8) har flyktet fra Aleppo sammen med familien sin. Hans ønsker bare å reise hjem igjen og få begynne på skolen. Foto: Abdelkader Fayad 
Publisert: 04/06/2015

SOS-barnebyer hjelper flere i Syria

Et nytt EU-støttet SOS-program skal sikre flere hundre barn i Syria god omsorg.