Pressemeldinger

Solveig Horne i Bergen-PM-762Publisert: 21/02/2014

– Søsken må få vokse opp sammen

– Regjeringen har gitt signaler om at flere søsken skal få vokse opp sammen i fosterhjem. Det er vi glade for, sier Svein Grønnern, generalsekretær i i SOS-barnebyer Norge. I dag hadde SOS-barnebyen i Bergen besøk av barneminister Solveig Horne.

Johannes (11) satt på et busstopp i Oslo en kald februardag. Med skjult kamera testet SOS-barnebyer hvorvidt folk agerte når de så et barn fryse.Publisert: 19/02/2014

Lånte jakka til frysende gutt

Låner folk bort jakka si når de ser et barn som fryser? En test utført av SOS-barnebyer bekrefter at det er mye hjertevarme blant folk i Norge. Nå håper de at engasjementet også når fram til barn i Syria.

Filippinene-frykter-hoyt-antall-foreldreloese-762Publisert: 12/11/2013

Frykter høyt antall foreldreløse

SOS-barnebyer forbereder seg nå på å hjelpe barn som har kommet bort fra familien sin eller som har mistet foreldrene sine i katastrofen på Filippinene.

Frivillige fra SOS-barnebyer har bidratt med alt fra bemanning av fruktbod og salg av billetter til opprydding og renhold under og etter festivalen. Foto: Otto Alsaker PrestmoPublisert: 01/11/2013

Slottsfjellfestivalen med milliongave til utsatte barn

– Samarbeidet med Slottsfjellfestivalen har overgått alle våre forventninger, sier Svein Grønnern, generalsekretær i SOS-barnebyer. I dag kunne han ta imot en sjekk på mer enn én million kroner til en ny barneby i Tanzania.

Vær på part med barna, sier Norges største barnerettighetsorganisasjoner til partiene som forhandler om ny regjering Foto: Katerina IlievskaPublisert: 18/09/2013

Ny regjering må være på parti med barna!

Vær på parti med barna, sier Norges største barnerettighetsorganisasjoner til partiene som forhandler om ny regjering. Ny regjering må fremme barns rettigheter både nasjonalt og internasjonalt.

Flere studier viser at de av disse barna som er plassert med søsken, får færre emosjonelle og atferdsmessige problemer som voksne, sammenlignet med søsken som bor i forskjellige fosterhjem. Foto: Marko Mägi Publisert: 26/04/2013

Skiller søsken i barnevernet

Seks av ti barn i fosterhjem i Norge skilles fra søstrene og brødrene sine. SOS-barnebyer krever nå konkrete tiltak for at barn i fosterhjem skal få større mulighet til å bo sammen med egne søsken.

Artistgalla-2012-fantastisk-resultatPublisert: 16/12/2012

14 082 nye SOS-faddere

14 082 nordmenn ble SOS-faddere i løpet av Artistgallaen på TV 2 lørdag kveld. Resultatet er at enda flere barn kan få et trygt hjem.

FNs internasjonale familiedag 15. mai. Markers i SOS-barnebyer over hele verden. Foto: SOS-arkivPublisert: 14/05/2012

SOS-barnebyer etterlyser mer familiefokus i utviklingspolitikken

I anledning FNs internasjonale familiedag oppfordrer SOS-barnebyer norske myndigheter til å vektlegge familiens betydning for barn i utviklingsarbeidet.

762x300-bo-holmbergPublisert: 24/02/2011

SOS-barnebyen i Bergen trenger fosterforeldre

Flere hundre barn i Norge venter på fosterhjemsplass, behovet for gode tilbud til barna er stort. SOS-barnebyen i Bergen er et fosterhjemstilbud som gir barn en ny familie.